Retour à la page d'accueil
L’actualité vélo
U bent hier : Fietsarrangementen

Voie Bleue, Voie verte? op de fiets over groene rustige weggetjes

Vanaf 625 € € per persoon

Geniet volop van dit fietsarrangement op een jaagpad, de' Voie Verte'. U komt door dorpjes met natuurstenen huizen en langs wijngaarden. U slaapt elke nacht op een andere plek (behalve 1 keer) en uw bagage wordt afgeleverd. Maak kennis met het platteland...


Geldigheidsduur :

Van 01/01/2014 tot 01/11/2014

Contact :

Bourgogne Escapades
le château
71570 CHAINTRE
Email : contact@bourgogne-escapades.com
Site web : http://www.bourgogne-escapades.com
Tel : 03 85 37 14 60

Bieden Beschrijving :

Dag 1
Bourgogne Escapades verwelkomt u aan het eind van de dag in Macon. Vrij bezoek aan de stad, de thuisbasis van de beroemde dichter Alphonse de Lamartine. Diner en overnachting.

Dag 2 (± 35 km)
U rijdt op de Voie Bleue, een jaagpad langs de rivier. U passeert boten en schepen, vissers en wandelaars. Dan leidt een leuk klein weggetje naar uw volgende stop: oude straatjes, Hôtel-Dieu, de prachtige abdij St. Philibert. Diner en overnachting.

Dag 3 (± 30 km)
U komt weer in de Côte Chalonnaise via kleine wegen die door de heuvels meanderen tot aan de Voie Verte en uw sfeervolle accommodatie voor de nacht. Mogelijkheid om uw tocht met 20 km te verlengen. Diner en overnachting.

Dag 4 (± 35 km op de Voie Verte)
Vanuit uw accommodatie fietst u weer over de Voie Verte die leidt naar Cluny. Neem de tijd om de dorpen langs de Voie Verte te bezoeken: Cormatin en het 17e-eeuwse kasteel met zijn tuinen, oude moestuin en weelderige interieur. Taizé: wereldcentrum voor het gebed. Aankomst in Cluny. Diner en overnachting.

Dag 5 (± 30 km of dag in Cluny)
Vrij bezoek aan de abdij van Cluny en wandeling door de levendige straten van de stad. Het is mogelijk om een fietstocht te maken in de omgeving van Cluny en de omliggende charmante dorpjes te verkennen. Vrij diner. Overnachting.

Dag 6 (± 30 km waarvan 20 km Voie Verte) (of ± 40 km)
Vertrek op de Voie Verte. U beklimt een wat steile heuvel en bereikt een verbazingwekkende tunnel van 1.600 meter waar u doorheen fietst. U komt dan in de prachtige Val Lamartinien met zijn mooie dorpjes met natuurstenen huizen. Aarzel niet om te stoppen en neem de tijd om deze mooie omgeving te verkennen. Wijnproeverij.

Vrij diner, overnachting in dezelfde accommodatie als de eerste nacht.

Dag 7
Uitchecken voor 11 uur.
Afhankelijk van uw tijd kunt u kiezen voor een route om een andere streek te ontdekken: de Beaujolais. Uw reis gaat dan door charmante dorpjes met namen die aangenaam in het gehoor liggen: Chenas, Julienas, Morgon...

Einde van uw verblijf in Macon.

Prijs :

€ 625,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer

Inbegrepen in de prijs :

Persoonlijke ontvangst bij aankomst, uitleg over het circuit, 6 overnachtingen met ontbijt, 4 diners, vervoer van de bagage, wijnproeverijen, routekaarten en toeristische informatie, technische en logistieke ondersteuning

Niet inbegrepen :

Lunch, 2 diners, dranken, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, extra's

Transport :

mogelijkheid om fietsen te huren

Praktische informatie :

Betaling :
Bank- en postcheques, Vakantiecheques, Cash, Overschrijvingen
Talen :
Engels